CĂUTAȚI SITE-UL DISTÂND (ESC PENTRU ÎNCHIS)

Sari la conținut

Excursii și plimbări cu barca

Excursii şi plimbări cu barca

Călătoriile se desfășoară în siguranță maximă și confort pentru toți pasagerii, toate bărcile fiind dotate cu veste de salvare, colac de salvare și prelată de protecție pentru soare sau împotriva ploii.
Punem la dispozitia dumneavoastră  2 bărci ce pot transporta fiecare cate 4 persoane sau barca de tip Corsar care poate transporta maxim 8 persoane.

Turiștii trebuie să achiziționeze anterior excursiei, în mod individual, permisul de acces turist în Rezervația Biosferei Delta Dunării, accesând: https://permise.ddbra.ro 

Trasee :

1. Plimbarea pe lacuri propune un circuit deosebit de atractiv.

Excursia durează aproximativ 3-4 ore timp în care  vor fi vizitate lacurile Babina, Matița, Lacul Dracului Merhei,Ciorticuț.
Zona adaposteste numeroase specii de pasari si un peisaj uluitor, o flora specifica care include nuferi albi, galbeni si numeroase galerii de salcii.
Fauna este impresionanta, regăsim aici  cele mai mari colonii polispecifice, din specii precum: cormoranul mare, egreta mica, starcul de noapte, cormoranul mic, starcul galben, tiganusul, starcul cenusiu  cioara de semanatura si cea mai mare si mai veche colonie de pelicani comuni din Europa(Roșca Buhaiova).
Pasionatii de observarea pasarilor pot filma si fotografia pasarile care au facut din Delta o zona unica, renumita in intreaga lume. Pelicanii si lebedele sunt speciile de pasari care se lasa admirate atat atunci cand clocesc, cat si in alte ipostaze.

2. Excursie la Padurea Letea – toată ziua

Daca doriți să vedeți Delta, sate neatinse de procesul de modernizare și oamenii săi autentici, atunci aceast traseu este exact ceea ce vă trebuie!
Ajunși în satul Letea veti fi preluați de către localnici cu mijloacele de transport specifice zonei: căruțe trase de cai sau mijloace de transport motorizate din care vi se vor prezenta satul, dunele de nisip, caii sălbatici și pădurea cu aspectul ei subtropical datorită plantelor cățărătoare care se găsesc din abundență aici.
După aceasta excursie puteți opta pentru servirea mesei , pescărească tradițională,  la unul dintre localnicii satului.

3. Excursie la Sulina – toată ziua

Sulina, singurul oraș din Delta Dunării, o destinație ce nu trebuie ratata!
Cu o istorie banuita de cca 2700 de ani și una scrisa de peste 1000 de ani, Sulina este una dintre cele mai vechi asezari umane din România.
Orașul păstrează și astăzi elemente ce amintesc de multitudinea de naționalități ce au locuit aici,punandu-si amprenta asupra  arhitecturii și modului de viata.

Obiectivele turistice care merita vizitate:

  • Biserica greceasca Sf. Nicolae
  • Cimitirul Multietnic și Multireligios
  • Farul vechi
  • Farul nou
  • Palatul Comisiunii  Europene a Dunarii
  • Uzina cu turnul de apă

După o tură a orașului, vizitarea obiectivelor turistice propuse puteți savura prânzul sau aloca timp mersului la plajă.In funcție de sezon timpul acordat plajei poate fi diferit.

4. Plimbare lacuri + Mila 23

Mila 23,un spațiu autentic, plin de frumuseți naturale și mai ales de atmosfera specifică Deltei, singura cale de acces fiind apa. Majoritatea localnicilor sunt practicanți ai pescuitului, satul devenind în timp consacrat pentru această activitate. Astfel, de la construcția caselor, la localizarea așezării și până la obiceiurile și activitățile de aici, toate sunt experiențe fascinante ce îți pot oferi o experiență unică în Delta Dunării.
Ajunsi in localitatea Mila 23 oprim puteti opta pentru servirea unui pranz traditional pescaresc servit la localnici sau puteti vizita localitatea plina de traditie, casele rusilor lipoveni avand o arhitectura deosebita.

Marele avantaj a  acestui sat este acela  ca in imediata apropiere sunt o multitudine de lacuri si canale pline de nuferi si pasari, posibilitatile de a explora Delta fiind multiple si diverse.